! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.
Stappenplan:
-
Kruid het gehakt met peper, zout en sesamzaadjes. Verdeel het gehakt en rol ze in +/- 20 gelijke gehaktballetjes.
-
Verhit een scheutje olie op middelhoog vuur en bak de gehaktballen tot ze lichtbruin en gaar zijn.
-
Haal de gehaktballetjes uit de pan en verhit opnieuw wat olie. Bak nu de wokgroenten.
-
Voeg (naar eigen smaak) sojasaus, ketjap manis en oestersaus toe en kruid met een extra snuifje zout en peper.
-
Breng water aan de kook en kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
-
Verwijder het onderste van de lente-ui, spoel even onder water en hak in fijne ringen.
-
Voeg de lente-ui, noedels en gehaktballen toe aan de wokpan en verhit het geheel nog enkele minuten.
-
Hak de cashewnoten in grove stukken.
-
Verdeel de wok over de borden en werk af met de cashewnoten, sesamzaadjes en zoetzure saus.
Deze week ging ik langs bij Albert Heijn om boodschappen te doen, want nog t.e.m. zondag 27 oktober zijn er verschillende 2de gratis acties op onder andere het rundgehakt (€ 6,15/kg) en de wokgroenten. Hierdoor betaalde ik slechts € 11,65 i.p.v. € 18,33 voor dit gerechtje, wat neerkomt op € 2,91 per portie! Alle extra's zoals peper, zout, sojasaus en sesamzaadjes heb ik altijd voorradig in mijn keukenkasten liggen. Laat het smaken!
TIP: Volg Promocook op Instagram en/of op TikTok om op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.