! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 6 porties.
STAPPENPLAN:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de taartvorm met bakpapier en leg het vel bladerdeeg erin. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg om het opbollen tijdens het bakken te voorkomen.
-
TIP: Heb je bakparels? Leg dan een extra vel bakpapier met bakparels bovenop het bladerdeeg om het rijzen ervan extra tegen te gaan.
-
-
Bak het bladerdeeg 15 à 20 minuten of tot het goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
TIP: Gebruik je bakparels? Bak dan eerst het bladerdeeg 10 minuten mét bakparels en erna nog 10 à 15 minuten zonder.
-
-
Tijd voor de banketbakkersroom. Klop in een kom de eidooiers, suiker en het zakje vanillesuiker tot een licht en schuimig mengsel.
-
Verwarm de melk in een pan tot het net niet kookt. Giet langzaam de warme melk bij het eimengsel terwijl je continu roert. Voeg als laatste ook de gezeefde maizena toe.
-
Giet het mengsel terug in de steelpan en verhit het op laag vuur. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt en de consistentie van pudding krijgt. Laat opnieuw afkoelen.
-
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in 2.
-
Klop de slagroom met 2 tl suiker stijf.
-
Vul de taartbodem gelijkmatig met de banketbakkersroom en beleg met de aardbeien.
-
Neem een spuitzak, schep de slagroom erin en verdeel over de taart.
-
TIP: Heb je geen spuitzak? Dan kun je ook een klein gaatje uit de hoek van een diepvrieszakje snijden.
-
Volg je dit receptje liever visueel? Bekijk dan dit filmpje!
Deze week konden we niet anders dan langsgaan bij Albert Heijn, want de promo op aardbeien is ongezien: € 1,99 per bakje, wat neerkomt op slechts € 3,98/kg. Ons boodschappenlijstje bedroeg € 6,05, waardoor we 6 taartliefhebbers konden plezieren voor € 1 per stuk π±. Iets meer werk dan een taartje halen bij de bakker, maar wel stukken goedkoper (en ook heel lekker π)!
TIP: Volg Promocook op Instagram om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.