Het seizoen van de sappige perziken is aangebroken, dus dan maken wij er maar een receptje mee! Heel lekker uit het vuistje, in een dessert of in een slaatje, maar wij maakten er deze keer een toast mee π Op het menu: toast met mascarpone, perzik en spek voor slechts € 1,76 p.p. π
! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.
STAPPENPLAN:
-
Verwarm de oven voor en bak de stokbroodjes volgens de instructies op de verpakking.
-
Verwarm een pan met olie, snij de perzik in schijfjes en bak op middelhoog vuur tot ze lichtbruin en zacht zijn.
-
Haal de perzik uit de pan en bak ook de spekjes tot deze licht krokant zijn.
-
Snijd de stokbroodjes in twee en besmeer met een laag mascarpone. Breng op smaak met peper en zout.
-
Beleg de toast met rucola, de gebakken perzikpartjes en de spekblokjes.
-
TIP: Als je het geheel wat zoeter wilt maken, kun je een klein beetje honing over de toast druppelen.
-
-
Serveer als een heerlijke brunch, lunch of snack.
De perziken staan momenteel in promo bij Lidl (€ 2,49/kg), maar na een korte vergelijking bleken ze het goedkoopst in de Colruyt (€ 1,99/kg). Voor ons volledige boodschappenlijstje π betaalden we slechts € 7,02, wat neerkomt op € 1,76 p.p. π€©
TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.