Ik heb een nieuwe wokpan van Tefal, dus die moest eens uitgetest worden. Het resultaat = een lekkere Thaise wok met gehaktballetjes voor € 3,79 p.p. 😉 Geen fan van gehakt? Dan kan je deze ook vervangen door kip, scampi's of een vegetarische vleesvervanger. Ook bestaan er verschillende groentemixen, dus kies je mix naar eigen voorkeur.
! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.
STAPPENPLAN:
-
Kook de mie noedels volgens de instructies op de verpakking.
-
Meng het gehakt met 2 eieren, 1 fijngehakt teentje look, en een snuifje peper, zout en paprikapoeder. Voeg ook paneermeel toe om het mengsel minder nat te maken.
-
Kneed de gehaktballen naar gewenste grootte en voeg extra paneermeel toe indien nodig.
-
Verhit 2 el wokolie of boter en bak de balletjes op middelhoog vuur tot de binnenkant gaar is en de buitenkant licht krokant.
-
Haal ze uit de wokpan en voeg de groentemix toe. Bak een aantal minuten op middelhoog vuur.
-
Voeg 2 eieren toe aan het groentemengsel en wok nog een aantal minuten verder. Voeg erna ook opnieuw de gehaktballen toe, samen met de pad thai saus (hoeveelheid naar keuze).
-
Voeg als laatste nog de noedels toe aan het geheel, et voilà, de wok is klaar!
Wij haalden onze ingrediënten in Delhaize, waar het varken-kalfsgehakt nog t.e.m. 8/11 aan € 4,75/kg staat.