Deze week staat er een Aziatisch gerechtje op het menu, namelijk rijst met gemarineerde zalmfilet en avocado voor € 4,17 p.p. Andere groentjes die hier ook perfect bij passen: tomaat, sojascheuten, broccoli, ...
! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.
STAPPENPLAN:
-
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, tot deze gaar is.
-
Snijd de lente-ui in ringen en de avocado in blokjes.
-
Verwijder het vel van de zalmfilet en snijd in blokjes. Meng in een kom met de lente-ui, de helft van de avocado blokjes, 4 el ketjap manis en 4 el sriracha mayonaise. Kruid met peper en zout en laat even intrekken.
-
Verhit een pan op middelhoog vuur en bak het mengsel tot de zalm gaar is.
-
Plet ondertussen de andere avocado en voeg 1 teentje fijngehakte look, een snuifje zout en peper toe.
-
Ik had nog enkele kerstomaatjes liggen dus deze kan je ook toevoegen. Werk eventueel af met wat citroensap.
-
-
Verdeel de gekookte rijst over de borden. Leg de gebakken zalm en avocadodip er bovenop.
-
Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes voor een extra knapperige textuur en een vleugje nootachtige smaak.
Smakelijk! De zalm haalden we deze week bij Delhaize aan € 15/kg (nog t.e.m. 30/08 in promo)π Bovendien krijg je € 5 korting bij aankoop vanaf € 50 met je SuperPlus kaart. De rest van onze ingrediënten waren het goedkoopst in de Colruyt!
TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.