! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.
STAPPENPLAN:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg bakpapier in de bakvorm met daar bovenop het bladerdeeg. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
-
Leg bovenop het deeg opnieuw een vel bakpapier en strooi hierover bakparels om het rijzen van het deeg tegen te gaan.
-
TIP: Heb je geen bakparels? Dan kun je hiervoor ook ongekookte rijst gebruiken.
-
-
Bak het bladerdeeg 10 minuten mét de bakparels. Verwijder ze en bak het deeg nog eens een 5-tal minuten.
-
Spoel de spinazie en fruit even in olie tot deze geslonken is. Laat na het bakken goed uitlekken.
-
Tijd voor de vulling: meng in een kom de vier eieren met iets meer dan de helft van de geitenkaas. Klopt ze tot een egale massa.
-
Voeg de room, spinazie en hamblokjes toe. Kruid met peper en zout.
-
Haal het bladerdeeg uit de oven en vul deze met de vulling. Halveer de tomaatjes en verdeel ze op de vulling.
-
Werk af met de rest van de geitenkaas die je over de rest van de quiche verdeelt.
-
Bak de quiche nog een 30-tal minuten in de oven.
-
TIP: dit kan ook iets langer duren, afhankelijk van hoe sterk je oven is.
-
Voor dit gerechtje ben ik langs geweest bij Delhaize. Aangezien deze quiche voor 4 personen was, was het voordeliger om een kleine verpakking kerstomaten (250g, € 4,20/kg) en het huismerk geitenkaas (€ 11,27/kg) te kopen i.p.v. de Soignon geitenkaas. Ben je echter van plan om voor meer dan vier te koken, of zul je de kerstomaten en/of geitenkaas nog in andere producten verwerken (denk aan een pasta, pizza, salade, ...)? Dan is het voordeliger om te profiteren van de weekpromo's van Delhaize. Nog t.e.m. 24/07 is er een 1+1 actie op zowel de kerstomaten (€ 3,39/kg) als de Soignon geitenkaas (€ 9,83/kg).
TIP: Volg Promocook op Instagram en/of op TikTok om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.