Ooit al gehoord van een poké bowl? Dit gerechtje, waarvan verse (rauwe) vis, groenten en rijst de basis zijn, vindt zijn oorsprong in Hawaii. De laatste jaren is deze gezonde en snelle maaltijd heel trending geworden in Europa en zo ontstonden er al tientallen varianten op de traditionele poké bowl. Ook wij konden de hype natuurlijk niet weerstaan, en maakten een eigen versie met zalm, avocado, mango en edamame voor € 4,42 per portie. Helaas geen promo en vandaar iets duurder dan de receptjes die we anders delen, maar wel een passend gerechtje in dit warme weer 🥵
❗ Bovendien een zeer groot prijsverschil met bijvoorbeeld de befaamde Hawaiian poké bowl waar zo'n maaltijd al snel € 12 kost. Conclusie? Wat je zelf doet, doe je meestal beter 😉
! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.
STAPPENPLAN:
-
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat het even afkoelen.
-
Snijd ondertussen de gerookte zalm in reepjes, de mango in blokjes en de avocado in schijfjes.
-
Meng in een aparte kom: 3 el mayonaise, 1 tl sojasaus, 1 tl (sesam)olie, 1 tl Sriracha, en eventueel wat citroensap voor een licht pikante dressing.
-
Verdeel de afgekoelde rijst over de kommen en beleg met de gerookte zalm, avocado, mango en edamame.
-
Besprenkel de saus over de poké bowl en besprenkel met sesamzaadjes.
Deze week haalden we al onze ingrediënten in de Colruyt. Het exacte boodschappenlijstje van deze poké bowl vind je hieronder terug 👇. Dit zomerse gerechtje kan natuurlijk ook aangevuld of vervangen worden met restjes uit je frigo en andere ingrediënten zoals kip, tonijn, nachos, wortel, maïs, ... Wees creatief 😁
TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.