Bespaarblog

Pavlova paaskrans met macarons en snoepjes πŸ˜‹
Pavlova paaskrans met macarons en snoepjes πŸ˜‹

STAPPENPLAN:

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C.

  2. Klop de 6 eiwitten op en meng beetje per beetje de kristalsuiker erdoor. Blijf kloppen tot je een egale, stevige massa krijgt.

  3. Meng in een kommetje 1 koffielepel maizena, 1 koffielepel bakpoeder en 1 koffielepel azijn. Meng dit door het eiwitmengsel. 

    • TIP: heb je bovenstaande ingrediënten niet in huis liggen, dan mag je deze stap overslaan.

  4. Leg bakpapier op de bakplaat. Schep de vulling in een spuitzak en maak een dikke ronde cirkel. 

  5. Bak de pavlova anderhalf tot twee uur in de voorverwarmde oven en laat erna ook in de oven afkoelen. 

    • TIP: om de pavlova geleidelijk aan af te koelen, kun je een houten spatel tussen de oven steken.

  6. Klop ondertussen de slagroom op met 1 à 2 eetlepels kristalsuiker.

  7. Schep de vulling opnieuw in een spuitzak en spuit dit over de cirkelvormige pavlova, die nu een krokant korstje zou moeten hebben.

    • TIP: het is belangrijk dat de pavlova voldoende werd afgekoeld, want anders zal de slagroom smelten.

  8. Versier naar keuze met macarons, fruit, snoepjes, munt, ... 

Deze week ging ik langs bij de Albert Heijn, want de macarons aan 50% korting kon ik helaas niet laten liggen πŸ˜‰. Ook de meli-melo snoepjes waren afgeprijsd van € 7,49 naar € 5,99. Hierdoor betaalde ik € 19,85 in totaal, zonder het rood fruit meegerekend, want hiervan had ik nog een restje in de diepvries. De pavlova paaskrans die ik maakte was deze keer redelijk prijzig aangezien macarons al € 9,99 kosten, maar afhankelijk van de toppings maak je het zo goedkoop/duur als je zelf wilt.

TIP: Volg Promocook op Instagram  en/of op TikTok Tiktok Logo - Gratis vectorafbeelding op Pixabay - Pixabay om op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.