STAPPENPLAN:
-
Verwarm de oven voor op 100 °C.
-
Klop de 6 eiwitten op en meng beetje per beetje de kristalsuiker erdoor. Blijf kloppen tot je een egale, stevige massa krijgt.
-
Meng in een kommetje 1 koffielepel maizena, 1 koffielepel bakpoeder en 1 koffielepel azijn. Meng dit door het eiwitmengsel.
-
TIP: heb je bovenstaande ingrediënten niet in huis liggen, dan mag je deze stap overslaan.
-
-
Leg bakpapier op de bakplaat. Schep de vulling in een spuitzak en maak een dikke ronde cirkel.
-
Bak de pavlova anderhalf tot twee uur in de voorverwarmde oven en laat erna ook in de oven afkoelen.
-
TIP: om de pavlova geleidelijk aan af te koelen, kun je een houten spatel tussen de oven steken.
-
-
Klop ondertussen de slagroom op met 1 à 2 eetlepels kristalsuiker.
-
Schep de vulling opnieuw in een spuitzak en spuit dit over de cirkelvormige pavlova, die nu een krokant korstje zou moeten hebben.
-
TIP: het is belangrijk dat de pavlova voldoende werd afgekoeld, want anders zal de slagroom smelten.
-
-
Versier naar keuze met macarons, fruit, snoepjes, munt, ...
Deze week ging ik langs bij de Albert Heijn, want de macarons aan 50% korting kon ik helaas niet laten liggen π. Ook de meli-melo snoepjes waren afgeprijsd van € 7,49 naar € 5,99. Hierdoor betaalde ik € 19,85 in totaal, zonder het rood fruit meegerekend, want hiervan had ik nog een restje in de diepvries. De pavlova paaskrans die ik maakte was deze keer redelijk prijzig aangezien macarons al € 9,99 kosten, maar afhankelijk van de toppings maak je het zo goedkoop/duur als je zelf wilt.
TIP: Volg Promocook op Instagram en/of op TikTok
om op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.