Deze week op het menu: gevulde paprika met rijst, gehakt en mascarpone, en dat voor slechts € 1,96 p.p. π Benieuwd hoe je dit heerlijke en budgetvriendelijke gerecht kunt bereiden? Je ontdekt het hieronder π
! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.
Stappenplan:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
-
Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder voorzichtig de zaadlijsten en zaadjes. Zorg ervoor dat de paprika's rechtop kunnen staan.
-
Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook tot ze lichtbruin zijn.
-
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en tijm.
-
TIP: deze week is worst (€ 5/kg) goedkoper dan gehakt in de Albert Heijn. Verwijder dus gewoon het velletje et voilà, je hebt gehakt π
-
-
Voeg de gekookte rijst, mascarpone, tomatenpuree en basilicum toe aan het gehaktmengsel. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel nog een paar minuten sudderen.
-
Vul elke paprika met het gehaktmengsel en zet ze in een ovenschaal.
-
Heb je nog een restje kaas in de frigo? Leg er gerust op voor een extra korstje π§.
-
-
Bak de gevulde paprika's in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de paprika's zacht zijn en de vulling goed is verwarmd.
Heel simpel, maar fantastisch lekker! Dankzij de 1 + 1 folderpromoties van Albert Heijn op boerenworst en rode paprika's betaalden we deze week slechts € 1,96 per portie π± Het exacte boodschappenlijstje vind je hieronder π
TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.