! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.
Stappenplan:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C
-
Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder de zaadlijsten. Halveer de puntpaprika langs de lange zijde.
-
Hak de ui en lookteentjes fijn. Snijd ook de courgette in fijne blokjes.
-
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Voeg hierna ook de courgette toe.
-
Is de courgette beetgaar? Voeg dan ook het gehakt toe aan de pan en bak het rul. Breng alles op smaak met peper, zout en tuinkruiden.
-
Voeg de passata en tomatenpuree toe aan het gehaktmengsel. Kruid met paprikapoeder, 2 el ketchup en 1 el sriracha. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel nog een paar minuten sudderen.
-
Vul elke paprika met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal.
-
Snijd de geitenkaas in kleine stukjes en verdeel over de gevulde paprika's.
-
Bak de gevulde paprika's in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.
Deze week staat het varken-kalfsgehakt aan een zotte prijs bij zowel Albert Heijn als prijsvolger Colruyt! Bij Albert Heijn is er een 1+1 actie waardoor je voor een kilo gehakt slechts € 4,69 betaalt. Bij Colruyt betaal je ook die prijs, maar al bij aankoop vanaf een halve kilo! Aangezien ook de puntpaprika's daar het goedkoopst zijn (€ 4/kg), heb ik daar mijn boodschappen gedaan! Zo betaalde ik slechts € 10,61 voor alles, wat neerkomt op € 2,65 per portie π€©.
TIP: Volg Promocook op Instagram en/of op TikTok om op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.