Bespaarblog

Gevulde paprika 🫑 met gehakt en geitenkaas 🐐 voor € 2,65 p.p.
Gevulde paprika 🫑 met gehakt en geitenkaas 🐐 voor € 2,65 p.p.

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.

Stappenplan:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C

  2. Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder de zaadlijsten. Halveer de puntpaprika langs de lange zijde.

  3. Hak de ui en lookteentjes fijn. Snijd ook de courgette in fijne blokjes.

  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Voeg hierna ook de courgette toe. 

  5. Is de courgette beetgaar? Voeg dan ook het gehakt toe aan de pan en bak het rul. Breng alles op smaak met peper, zout en tuinkruiden.

  6. Voeg de passata en tomatenpuree toe aan het gehaktmengsel. Kruid met paprikapoeder, 2 el ketchup en 1 el sriracha. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel nog een paar minuten sudderen.

  7. Vul elke paprika met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal.

  8. Snijd de geitenkaas in kleine stukjes en verdeel over de gevulde paprika's.

  9. Bak de gevulde paprika's in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.

Deze week staat het varken-kalfsgehakt aan een zotte prijs bij zowel Albert Heijn als prijsvolger Colruyt! Bij Albert Heijn is er een 1+1 actie waardoor je voor een kilo gehakt slechts € 4,69 betaalt. Bij Colruyt betaal je ook die prijs, maar al bij aankoop vanaf een halve kilo! Aangezien ook de puntpaprika's daar het goedkoopst zijn (€ 4/kg), heb ik daar mijn boodschappen gedaan! Zo betaalde ik slechts € 10,61 voor alles, wat neerkomt op € 2,65 per portie 🤩.

TIP: Volg Promocook op Instagram  en/of op TikTok Tiktok Logo - Gratis vectorafbeelding op Pixabay - Pixabay om op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.