! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.
STAPPENPLAN:
-
Halveer de druiven en zet aan de kant.
-
Rits de tijm en zet aan de kant.
-
Sij de rode uien in halve ringen.
-
Meng de rode ui met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Rol het flammkuchendeeg uit en besmeer deze met Boursin. Laat 1 1/2 centimeter van de rand vrij.
-
TIP: wil je dit receptje vegan maken, gebruik dan de Boursin plant-based in de plaats.
-
-
Vouw de rand naar binnen om.
-
Beleg de flammkuchen met de rode ui, druiven en de tijm.
-
Bak de flammkuchen voor 20 à 25 minuten totdat deze goudbruin en krokant is.
-
TIP: draai eventueel halverwege de tijd de flammkuchen nog eens om.
-
-
Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de rucola erover.
-
Snijd in stukken en serveer. Smakelijk!
Volg je dit receptje liever visueel? Bekijk dan dit filmpje!
Deze week konden we niet anders dan langsgaan bij Albert Heijn, want nog t.e.m. 26/05 is er een 1+1 promo op de druiven waardoor je slechts € 2,49/kg betaald. Daarnaast is er nog eens een 2+1 promo op de Boursin waardoor je slechts € 1,86 per pakje betaald! Aangezien je maar 200 gram druiven nodig hebt voor dit gerecht, heb je nog wat over die je kan gebruiken voor een ander gerechtje. Geen inspiratie? Bekijk dan zeker eens dit receptje:
TIP: Volg Promocook op Instagram en/of op TikTok om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.