Deze week op het menu: egg fried rice met crispy chicken voor € 2,44 p.p. π± Heel lekker, gezond én in een halfuurtje op tafel.
! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.
STAPPENPLAN:
-
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
-
Meng wat olie, peper, zout, paprikapoeder, 1 ei en 125g zure room in een kommetje. Voeg de blokjes kipfilet toe, meng goed door elkaar en laat enkele minuten marineren.
-
TIP: Mag het iets pikanter, voeg dan een tl sriracha, harissa of chilivlokken toe.
-
-
Was de lente-ui grondig en snijd van zowel de boven- als onderkant 2 à 3 cm af. Het overige gedeelte snijd je in fijne ringen.
-
Verhit (wok)olie in een wokpan en bak de lente-ui, erwtjes en de gekookte rijst enkele minuten op een middelhoog tot hoog vuur.
-
Verlaag het vuur en voeg 3 eieren toe. Meng alles goed, voeg peper, zout en sojasaus naar smaak toe en laat nog even op het vuur staan.
-
Bak ondertussen de gemarineerde kippenblokjes +/- 10 minuten tot deze krokant zijn (bij voorkeur in een airfryer).
-
Leg alles op een bord en werk af met zoetzure saus en sesamzaadjes.
-
TIP: wil je je bord dresseren zoals op de foto, bekijk dan dit filmpje ter inspiratie π
-
Laat het smaken! De kipfiletblokjes haal je deze week best in Delhaize, want daar betaal je van 23/11 t.e.m. 29/11 slechts € 6,90/kg. Wil je het nóg goedkoper? Dat kan, want bij Lidl is er op 27/11 en 28/11 ook een interessante 1+1 promo. Daar betaal je zelfs maar € 6,49/kg.
TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.