! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 10 porties.
Stappenplan:
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Blend de koekjes tot fijne kruimels en meng ze met de zachte boter tot een plakkerig mengsel.
-
Bekleed de springvorm met bakpapier en verspreid het koekjesdeeg over de bodem. Druk het stevig aan.
-
Meng in een kom de roomkaas en kristalsuiker. Voeg daarna ook 1 voor 1 de eieren toe.
-
Meng alles tot een mooi geheel en voeg als laatste de zure room en bloem toe. Meng opnieuw heel kort.
-
TIP: voeg wat vanille-extract toe als smaakmaker. Ook citroensap is een mogelijkheid.
-
-
Giet het mengsel in de springvorm, bovenop het koekjesdeeg.
-
Bak de cheesecake +/- 60 minuten, bij voorkeur op boven- en onderwarmte.
-
TIP: Zet je oven de laatste 2 à 3 minuten op lage grillstand voor een lichtbruin korstje.
-
-
Laat de cheesecake nog 4 uur opstijven in de frigo.
-
Serveer de cheesecake, indien gewenst, met slagroom, fruit, ...
Nog tot en met zondag 17/11 is er bij Albert Heijn een mooie 1+1 actie op Philadelphia roomkaas aan € 5,98/kg. Voor de toppings van de cheesecake kan je eventueel profiteren van de 2+1 actie op blauwe bessen en frambozen. Ons boodschappenlijstje (zonder toppings) bedroeg € 11,43, wat neerkomt op € 1,43 per stuk. Straffe prijs als je dit vergelijkt met een stukje cheesecake bij de bakker, waar het minstens € 3/stuk kost.
TIP: Volg Promocook op Instagram en/of op TikTok om op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.