! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.
STAPPENPLAN:
-
Pel de sjalot en knoflook en snijd ze zo fijn mogelijk. Bak ze op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn en voeg dan ook de risotto toe.
-
Laat de risotto een minuutje meebakken en voeg dan een kopje water toe. De risotto zal het water opnemen, dus het is belangrijk dat je geregeld blijft roeren en water toevoegt zodat het niet aanbrandt.
-
Herhaal dit proces gedurende 17 à 18 minuten (of volgens de instructies op de verpakking).
-
Terwijl de risotto kookt, verwijder je het vuil en de steeltjes van de champignons. Snijd ze in schijfjes en bak in olie op middelhoog vuur. Kruid met peper, zout en tijm en blus eventueel met een scheutje (droge) witte wijn.
-
TIP: champignons mag je nooit wassen, want ze nemen water op waardoor de smaak verloren gaat.
-
-
Is de risotto gaar? Voeg dan een scheutje wijn toe, samen met de champignons en de Grana Padano. Kruid af met peper en zout.
-
Snijd de halloumi in schijfjes en bak beide kanten tot ze lichtbruin en krokant zijn.
-
Verdeel de risotto over de borden en beleg met de halloumi en parmaham. Smakelijk!
Onze ingrediënten haalden we deze week bij Albert Heijn, waar er nog t.e.m. 17/03 een (1+1) actie is op de halloumi en de kastanjechampignons (2e aan halve prijs). Eindresultaat = een heerlijk gerechtje voor slechts € 3,46 p.p. π.
TIP: Volg Promocook op Instagram om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.