Als dessert bij de koffie, als tussendoortje, of als verjaardagstaart: carré confituur is een ware traktatie voor de smaakpapillen. Bovendien is deze lekkernij ook nog eens budgetvriendelijk, want je hebt slechts 3 ingrediënten nodig! Wij maakten dit gebakje deze week voor € 2,16 (+/- 650 gr). Het perfecte voorbeeld dat lekker én vers niet altijd duur hoeft te zijn 😉
Weetje: na een snelle vergelijking blijkt de zelfgebakken versie zelfs 2 keer zo goedkoop dan in de winkel (de goedkoopste verpakking is te vinden bij Colruyt: 175 gr voor € 1,29). Haal je je taartje bij de bakker? Dan betaal je al snel € 2 voor één klein stukje.
Wil je deze zelf maken? Let's go!
-
Verwarm de oven voor op 180 °C en leg bakpapier in de bakvorm (of op een bakplaat).
-
Rol het bladerdeeg uit en snijd er een cirkel uit zodat deze in de bakvorm past. Om te vermijden dat de confituur uitloopt tijdens het bakken vouw je de randen van het deeg om.
-
Prik met een vork enkele gaatjes in het bladerdeeg. Zo zal het minder rijzen tijdens het bakken.
-
Smeer de abrikozenconfituur rijkelijk uit op het deeg. Van de restjes bladerdeeg snij je repen van ongeveer 1 cm die je kruisgewijs op de confituur legt.
-
Smeer de randen in met eigeel.
-
Bak +/- 20 min. op 180 °C.
Ditmaal haalden we onze ingrediënten bij Colruyt. Het exacte boodschappenlijstje vind je hieronder terug:
TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.