Een warm appeltaartje met kaneel, dat kan smaken! Helaas kost zo'n dessertje al snel € 1 à € 2 per stuk en zelfs nog meer bij de warme bakker. Nochtans is het heel gemakkelijk om je appeltaartjes zelf klaar te maken, en dat voor maar € 0,50 per stuk. Bovendien kun je er je eigen twist aan geven zoals wij. En ja, ze smaken even lekker als ze eruit zien π
Dit boodschappenlijstje is goed voor +/- 8 appeltaartjes.
STAPPENPLAN:
-
Verwarm de oven voor op 210 °C.
-
Rol de kruimeldegen open en bestrooi met wat bloem. Bestrijk ook met een plakje gesmolten boter.
-
Snijd elk kruimeldeeg in 4 repen van dezelfde grootte en bestrooi naar eigen smaak en voorkeur met kaneelsuiker.
-
Verwijder het klokkenhuis van de appels en snijd ze in halve maantjes (zo fijn mogelijk).
-
Kook de appelschijfjes +/- 2 minuten in heet water tot ze plooibaar zijn zonder te breken.
-
TIP: om verkleuring tegen te gaan, kun je wat citroensap aan het water toevoegen.
-
-
Neem een reepje kruimeldeeg en beleg de bovenste helft van het deeg met appelschijfjes. Doe dit dakpansgewijs.
-
Plooi de onderste helft van het kruimeldeeg op het bovenste deel. Rol op tot een bloemetje en bestrijk met eigeel voor een krokante korst.
-
Voilà, de taartjes zijn klaar om 25 à 30 minuutjes te bakken!
Wil je het recept visueel volgen? Dan kun je ook dit filmpje bekijken, waar wij onze inspiratie van haalden.
Nog t.e.m. vandaag 25/10 staan de Jonagold appels aan € 0,99/kg in Delhaize. Net te laat? Dan kun je ze ook nog t.e.m. zondag 29/10 in Albert Heijn vinden aan dezelfde prijs.